ALANYA BATARYA MONTAJ

Alanya su tesisatçısı olarak sizlere batarya montajından bahsedeceğiz.  Bataryalar sıhhi tesisat sistemlerinden sıcak ve soğuk suyu istenilen oranlarda karıştırarak dışarıya akıtılmasını sağlayan armatürlerdir. Gerektiğinde de sadece sıcak veya soğuk su akıtmaktadır. Bu batarya çeşitleri kullanıldıkları yerlere göre; lavabo bataryası, banyo bataryası, eviye bataryası, bide bataryası olarak adlandırılmaktadırlar. Şimdi size bu bataryalardan bahsedeceğiz.

Lavabo bataryası montaj işlevine göre duvar ve ankastre tipi olmak üzere iki çeşittedir. Lavabonun üstüne montaj edilen bataryalardır. Bağlantı ağızları, eksenleri yerden 1100 milimetre yükseklikte montaj edilmektedir.  Duvar tipi ; banyo, duş bataryaları duvara monte edilmektedir. Bataryalar seramik tesisat malzemesi üzerine veya duvara monte edildikleri için montaj ölçüleri dikkate alınır. Montaj ölçülerinde önce üretici firmanın montaj ölçüleri dikkate alınır. Daha sonra bilinen montaj ölçüleri uygulanır. Eviye ve lavabo için duvar tipi bataryaların yükseklikleri de 1100 milimetredir. Banyo için duvar tipi bataryanın yerden yüksekliği ise 750 milimetredir. Bide için ise ankastre batarya ara musluklarının yerden yüksekliği 410-550 milimetredir. Fotoselli bataryalarda mevcuttur. Işıklı uyarı sistemleri vardır. Pilli fotoselli armatür çeşidine göre altı-dokuz alkalin pille çalışırlar. Armatür pilleri bitince veya akım kesilince su akışı yapmaz.

 Alanya batarya montaj ekibi olarak şimdi sizlere lavabo bataryası nasıl sökülür bundan bahsedeceğiz. Olabilecek sorun ve tersliklere karşı herhangi bir su baskını veya benzeri bir durum olmaması için önlem olarak bina girişindeki ana vanaya kapatıyoruz. Daha sonra batarya sökme işine başlayabiliriz. Öncelikle ara musluğu kapatmalıyız. Musluğun içinde kalan suyu boşaltmak için musluğumuzu açıyoruz. Yine de söküm esnasında bir miktar su yere akacaktır. Bu da normaldir. Musluğu lavaboya sabitleyen somunu küçük bir İngiliz anahtarı ile açıyoruz. Somunu çıkardıktan sonra lavabonun altında olan musluğun demir pulunu çıkartıyoruz. Demir pulu çıkarttıktan sonra bataryayı yukarı çekiyoruz. Altında bulunan plastik contası ile birlikte çıkıyor. Yeni musluğu takarken aynı fleksi boruları kullanacaksak musluk üzerinden de söküyoruz ki yeni musluğu bağlamak kolay olsun. Fleksi spiral hortumları iki üç senede bir yenileri ile değiştirmek bu hortumların yaratacağı su baskını riskini azaltacaktır. Yeni takılan bu boruları da birkaç gün takip edip kontrol etmelisiniz.

 Alanya batarya montaj tamiri ekibi olarak sizlere batarya montajı ile ilgili bilgiler sunduk. Alanya’da yıllardır tesisat ekibi olarak hizmet vermekteyiz. Tesisat işlerinizde sizleri mağdur etmemek adına sürekli olarak çalışmaktayız. Bizlere güvenerek yardım isteyebilirsiniz.